jueves, 9 de mayo de 2019

La Batalla de Lluchmayor (PALMA DE MALLORCA) 1349 ¡Se inicia la colonización y el exterminio del idioma Balear romance, como el Valenciano, POR PARTE DEL CATALAN!





COLONIZADOS POR EL REINO CATALANO ARAGONES CON ELIMINACIÓN DE FUEROS Y LIBERTADES del Reino de Mallorca.


La Batalla de Lluchmayor es la batalla que tuvo lugar el 25 de octubre de 1349 en la población de Lluchmayor, en el lugar conocido desde entonces como es "Camp de sa Batalla". En este combate, las tropas de Pedro IV de Catalunya-Aragón derrotaron a las de Jaime III de Mallorca ANIQUILANDO los privilegios y el tratado de franqueza del REINO DE MALLORCA concedidos por el Rey Jaime I a su HIjo Jaime II,  al mas puro estilo imperialista.




¡Se inicia la Re-colonización y el exterminio del idioma Balear romance, como el Valenciano!





CRUZ DEL "CAMPO DE LA BATALLA"
DE LLUCMAJOR

PALMA DE MALLORCA



El dia 22 el governador Gilabert de Centelles i Riambau de Corbella sortiren de Ciutat per atacar Jaume III a Sineu deixant ben guarnida la ciutat, on s'havien refugiat per imperatiu del governador les dones, els nins i els joves fins a 14 anys de la població de la part forana. Mentre Jaume III es dirigí cap al sud, fins a Porreres, i el governador girà cap a Algaida per tallar-li el pas cap a Ciutat. Les tropes arribaren a estar separades només uns 5,5 quilòmetres. Jaume III es decidí finalment a anar cap a Ciutat passant per Llucmajor on hi pernoctà el vespre del 24 al 25 d'octubre i Gilabert de Centelles també s'hi dirigí des d'Algaida. A la matinada del 25 el governador tallava el pas cap a Ciutat. L'enfrontament tingué lloc durant el matí del diumenge 25 d'octubre a la sortida de Llucmajor, en un lloc que des d'aquell dia s'anomena es Camp de sa Batalla. Els combats duraren tot el matí fins que uns peons de Pere IV comprengueren que el pes de la batalla la duia Jaume III i l'atacaren fins que caigué a terra, on un almogàver de Borriana li tallà el cap. Les tropes de Jaume III es rendiren i foren capturats Jaume IV de Mallorca, fill de Jaume III de només 11 anys, ferit a la cara, la reina Violant de Vilaragut i la germana d'aquesta, Elisabet.














Existe un evento de carácter cultural que se celebra de manera anual en el "Camp de Sa Batalla" (junto al cuartel de la Guardia Civil en la ciudad de Llucmajor). Consiste en una concentración de diversas entidades culturales y políticas, así como todo vecino del municipio y turista interesado, para rendir homenaje a un hecho histórico, la famosa Batalla de Llucmajor que dio muerte a Jaume III, el último rey privativo de Mallorca y la consiguiente integración del Reino de Mallorca dentro de la Corona Catalano-Aragónesa (siglo XIV).










PARROQUIA DE SANT JAUME EN PALMA
Construida bajo la protección de la CASA REAL DE MALLORCA




No hay comentarios:

Publicar un comentario

RADIOACTIVIDAD

RADIOACTIVIDAD NATURAL NORM (Naturally Ocurring Radioactive Materials)  Un Riesgo a tener en cuenta en los trabajos de las Industrias petrol...